BachBloesemtherapie

Wat is Bachbloesemtherapie en wanneer kun je het inzetten?

Zowel bij mensen als bij dieren kunnen door allerlei oorzaken verstoringen optreden in de mentale balans, waardoor we ons niet goed voelen. Deze onbalans kan zich bijvoorbeeld uiten in somberheid, angst, dwangmatig gedrag, verdriet, boosheid, verslaving en nog veel meer. Het kan daardoor moeilijk zijn om goed te functioneren, op school, op je werk, in het gezin en in het contact met anderen.

Bij dieren kunnen allerlei gedragingen optreden, zoals in huis plassen/poepen, bijten, blaffen, miauwen, moeite met alleen zijn, overmatig wassen en krabben, teruggetrokken gedrag, enzovoorts.

Deze verstoringen kunnen deels in de aanleg liggen en deels veroorzaakt of verergerd worden door externe omstandigheden, zoals ziekte, rouw, scheiding, gepest worden, verhuizing of andere stressvolle gebeurtenissen.

Bij kinderen kan bijvoorbeeld sprake zijn van concentratieproblemen, slaapproblemen, faalangst, (hoog-) gevoeligheid of moeite met veranderingen. Of ze kunnen last hebben van verdriet of stress als hun ouders gaan scheiden of als er spanningen zijn in de klas.

Bachbloesems 

Er zijn 38 verschillende Bachbloesems ontdekt door dr. Edvard Bach, onder andere: Oak (Eik), Walnut (Walnoot), Clematis,  Heather (Struikheide) en Crab Apple (wilde appel). Deze zijn gemaakt van aftreksels van bloemen, planten, bomen of struiken.

Elke Bachbloesem heeft een uitgebreide omschrijving bij welk type mens of dier het past en hoe dit mens of dier in balans functioneert en wat er gebeurt wanneer er onbalans ontstaat. Sommige Bachbloesems lijken in eerste opzicht op elkaar, omdat ze bijvoorbeeld allebei inzetbaar zijn bij somberheid of angst. En toch zijn de omschrijvingen van elke Bachbloesem heel verschillend. Het vraagt daarom een uitgebreid en gedetailleerd gesprek van de situatie om de juiste Bachbloesems te kiezen.

Door de Bachbloesemremedie volgens de voorschriften in te nemen, geven de Bachbloesems hun subtiele, zachte maar vaak zeer doeltreffende werking. Bachbloesems brengen evenwicht in de onbalans die is ontstaan. Daardoor kunnen bijvoorbeeld trauma’s worden verwerkt, met name door veel te dromen. Door de werking van Bachbloesems kunnen hevige angsten nemen af en intens verdriet kan met de zachte ondersteuning van Bachbloesem worden verminderd.

De inzet van Bachbloesemtherapie op zichzelf heeft vaak een doeltreffend effect, maar het kan ook uitstekend samen met reguliere begeleiding, therapie of coaching,