Hoe werkt een consult?

In een consultgesprek breng ik samen met u de situatie van uzelf of uw dier in kaart. Afhankelijk van de reisafstand kom ik graag op huisbezoek, anders vindt het gesprek telefonisch plaats. Ik bel u, zodat u geen belkosten hoeft te maken. In het gesprek stel ik u allerlei vragen over de situatie, gemoedstoestand, gedrag en andere omstandigheden. Wanneer ik een dier behandel, ontvang ik ook graag foto’s of filmpjes van het dier om de beeldvorming nog meer te verhelderen.

Na het gesprek ga ik met de informatie aan de slag om de juiste remedie samen te stellen. Een Bachbloesemremedie bestaat uit 4 tot 7 verschillende Bachbloesems. Ik voeg de verschillende druppels aan een klein flesje bronwater toe.

De Bachbloesemremedie stuur ik naar u op. De bijsluiter over het gebruik van de Bachbloesemremedie ontvangt u per email, evenals de factuur.

In de weken daarna zullen we regelmatig contact hebben over het verloop. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen. Dergelijke tussentijdse contacten behoren tot de consultprijs.

Een Bachbloesemremedie is in de koelkast 4 weken houdbaar. Afhankelijk van de situatie moet na de eerste 4 weken de remedie bijgesteld of verlengd worden. Soms blijkt dat wanneer de eerste acute klachten afnemen, andere kenmerken van onbalans meer zichtbaar worden. Dat kan betekenen dat de samenstelling van de remedie moet worden aangepast. In overleg bespreken we wanneer het gebruik van de Bachbloesemremedie kan worden afgebouwd en uiteindelijk gestopt.

Meestal duurt een Bachbloesemtherapietraject enkele weken tot een half jaar of iets langer. In acute, kortdurende situaties is een Bachbloesemremedie vaak kortdurend nodig. Denk bijvoorbeeld aan angst voor vuurwerk rondom Oud en Nieuw of verdriet na het overlijden van een dier in de roedel. Of bij mensen die erg gespannen zijn voor een specifieke situatie, zoals examens. Soms is behandeling juist langer nodig. Dit hangt af van de complexiteit van de situatie en de omstandigheden waar u of uw dier zich in bevinden.