Voorbeelden uit de praktijk met dieren

Honey en haar angst voor regen, onweer en harde geluiden

Honey is een 11-jarige Galgo. Zij is vanuit Spanje geadopteerd toen zij nog een pup was. Zij woont in België in een gezin met 9 andere honden. Honey had een enorme angst voor onweer. Al uren voordat het zou beginnen met onweren, maar ook wanneer er bewolking of regen is, was Honey zo van streek, dat zij zich hijgend, kwijlend en bibberend terugtrok. Honey kon slecht eten en van harde geluiden schrok zij vreselijk.

Voor Honey heb ik een Bach Bloesemremedie samengesteld. Binnen enkele dagen was er verschil merkbaar; bij bewolking en regen reageerde Honey veel minder snel en hevig. Na enkele weken bleef Honey tijdens een onweersbui rustig op de bank bij de andere honden liggen. Ze eet tegenwoordig beter en schrikt niet meer van harde geluiden.

 

Niomi met haar stress/angst met vreemde mensen en dieren

Het Baasje van Niomi (een podenco x) kwam bij mij met de vraag of ik haar zou kunnen helpen met Niomi. Ze gaf aan dat ze graag zou willen dat Niomi het laatse beetje stress wat ze heeft zou willen zien verdwijnen voor zover mogelijk. Ze gunt het haar zo om niet meer bang te zijn voor vreemde mensen en dieren. Ze vinden deze allemaal eng. Als ze de mensen of dieren niet kent gaan haar haren overeind staan, ze kan dan zomaar ineesn gaan snappen naar een hondje dat ze niet kent. Soms kon ze zelfs zo bang zijn dat ze verstijfd bleef staan en het liefste achter de benen van het baasje kroop en daar blijven totdat de honden of mensen weer weg waren. Niemand mag haar buiten aaien. Na een uitgebreid gesprek ben ik tot een remedie gekomen voor Niomi. Inmiddels is Niomi helemaal klaar met de Bach Bloesemtherapie. We hebben tussendoor regelmatig contact gehad om te horen hoe het ging. Inmiddels gaat het zo goed dat zelfs vreemden mensen haar mogen aaien en snapt ze helemaal niet meer naar andere honden, maar gaat ze er kwispelend op af. Zelfs begint ze wat ondeugende streken te krijgen.

 

Tapia en haar angst op vakantie

Tapia is een 4- jarige Galgo mix. Haar baasje vertelde dat wanneer Tapia meeging op vakantie, zij heimwee en ‘angst’  had voor de onbekende plek, zij niet op haar gemak is en zeer waakzaam/alert is. Buiten is ze dan wel gewoon zichzelf maar in het vreemde huisje vertoonde ze deze klachten. Terwijl zij thuis tussen de roedel met 2 andere Galgo’s prima in haar vel zit.

Voor Tapia heb ik een Bach Bloesemremedie samengesteld. We hebben afgesproken dat Tapia een week voordat zij op vakantie gingen, zou beginnen met het toedienen van de Bach Bloesemremedie. Het resultaat hiervan was, dat Tapia gedurende de hele vakantie veel meer ontspannen was. Ze kon lekker op de bank of in haar mandje liggen en liep met meer zelfvertrouwen rond op de vakantiebestemming.

 

 

 

Faye plaste en poepte ’s nachts in huis

Faye is een 6-jarige Sloughi. Ze is vanuit Spanje geadopteerd en is een jaar later herplaatst naar een ander gezin met 2 Galgo’s en een Sloughi. Faye was angstig, wat merkbaar was tijdens het wandelen buiten. Ze reageerde op voorbijgangers en kon daar flink tegen tekeer te gaan. Ze kon niet alleen thuis zijn; er moest altijd één van de baasjes thuis zijn. En ’s nachts plaste en poepte zij in huis.

Eerst heb ik een Bach Bloesemremedie samengesteld, waarna binnen enkele dagen het plassen en poepen in huis stopte. Tijdens het wandelen buiten is zij veel rustiger naar voorbijgangers. Ze loopt vrolijk en ontspannen te snuffelen.

Door haar herwonnen zelfvertrouwen kwamen ook nieuwe angsten en fixaties naar boven. Faye droomde veel, bleek angstig om over bruggetjes te lopen en na enkele incidenten met katten, raakte zij erg gefixeerd op katten. Tijdens het wandelen was zij voortdurend alert ‘op zoek’ naar katten en moeilijk te kalmeren na een ontmoeting met een kat die buiten liep.

Na een wijziging in samenstelling van de Bachbloesemremedie, is Faye rustiger tijdens het wandelen buiten. Ze is niet meer voortdurend op zoek naar katten, maar reageert alleen als ze hen ziet. En daarna is zij sneller gekalmeerd. Ze durft makkelijker over bruggetjes heen te lopen en de baasjes kunnen langzaamaan oefenen met het alleen thuis zijn.